FODMAP lijst

Je loopt in de supermarkt en twijfelt of je het fruit dat nu net in de aanbieding is kan eten. Of je gaat uit eten en bij een gerecht wordt een groente vermeld waarvan je niet weet of die is toegestaan of niet. Onhandig. En als je niet oppast ga je uit een soort veiligheid ook nog heel eenzijdig eten door de maaltijden waarvan je weet dat je ze kunt eten regelmatig te herhalen.

Op internet vond ik deze FODMAP lijst, die ik ben gaan gebruiken als snelle checklist. Heel handig op je smartphone (de link aan klikken op je smartphone, dan staat de lijst vervolgens in je downloads) voor als dus in die supermarkt loopt of aan een tafeltje in een restaurant zit. Door middel van de zoekfunctie (vergrootglas) kan je makkelijk en snel iets opzoeken.

Deze lijst is ook heel handig voor mensen die een keer iemand te eten krijgt die het FODMAP dieet volgt.

Minpuntje: de lijst is niet volledig, ik heb weleens iets opgezocht in de lijst en dat kwam er helemaal niet in voor. Ook geeft de lijst aan dat alle soorten 'kool' niet mogen terwijl bepaalde kool, zoals boerenkool en spitskool, wel mogen. Maar los hiervan heeft deze lijst mij onderweg al vaak goed geholpen!


Reacties