FODMAP en uit eten

Op Facebook heb je een aantal (besloten) groepen die zich richten op het FODMAP dieet. Eén daarvan is de groep 'Fodmap en uit eten' en zoals de naam al doet vermoeden richt deze groep zich op uit eten gaan.

De groep is bedoeld om ervaringen met elkaar te delen. Dus als je uit eten bent geweest waar je goede ervaringen hebt met het FODMAP dieet, omdat ze het FODMAP dieet daar bijvoorbeeld al kennen of omdat ze heel goed met je hebben meegedacht over wat je wel of niet kan eten en hebben ze het gerecht voor je aangepast, dan kan je het melden in deze groep.

Als je de naam van het restaurant, de plaatsnaam en het liefst ook de website erbij vermeld, dan zet
de beheerder van de groep dit restaurant op de kaart. Super handig voor als je zelf een keer uit eten wilt in een stad die je helemaal niet kent!

Ook worden de restaurants opgenomen in een Excel lijst die je kan downloaden.

Sinds kort is het ook mogelijk om slechte ervaringen te delen. Bijvoorbeeld bij een restaurant waar je hebt gemeld dat je geen ui mag en dit toch in je gerecht zit. Deze restaurants krijgen een rode speld op de kaart. Weet je ook meteen waar je liever niet heen gaat met dit dieet...

Volg je het FODMAP dieet en wil je lid worden van de groep? Volg dan deze link en klik op 'lid worden'. Kom maar op met je tips!


Heb je mijn Facebookpagina al geliked?

Reacties