Zelf een FODMAP maaltijd bedenken

Voor een lekker recept kan je natuurlijk googlen op 'fodmap recept'. Of je kiest een recept uit de Monash app, als je die hebt. Maar heel vaak bedenk ik ook gewoon zelf een recept.

Dit lijkt misschien lastig als je net met het FODMAP dieet begonnen bent, maar naar verloop van tijd wordt dat steeds makkelijker omdat je dan bijvoorbeeld weet welk product je vervangt door een andere. Bijvoorbeeld de groene delen van een bosui in plaats van een normale ui.

Hoe ga ik dan te werk? Ik neem een uitgangspunt waar ik zin in heb, bijvoorbeeld vis, een bepaald stuk vlees of een soort groente. Of bijvoorbeeld een ovengerecht.

Zoek dan een 'normaal' recept op waar dat specifieke ingrediënt in zit en borduur daar op voort. Laat weg wat je niet lekker vindt, vervang wat je niet mag door een ingrediënt dat je wel mag (of laat het gewoon weg), voeg toe wat je er als extra aanvulling lekker bij lijkt. C'est ça!

Heerlijk experimenteren en vergeet niet het recept achteraf nog even op te schrijven als het écht heel lekker was, zo ontstaat je eigen FODMAP receptenboekje!

Reacties