Drie dagen FODMAP dieet: pasta met zelfgemaakte pesto

Het recept voor het diner op dag 1 is een heerlijke pasta met zelfgemaakte pesto (iedereen wil hierna het fodmap dieet volgen).

De afgelopen week heb ik al een ontbijt en een lunch voor dag 1 geplaatst. Deze zijn allemaal bedacht door het 'meisje zonder buikpijn'. Meer weten? Dat kan je allemaal hier lezen.


Benodigdheden

  • speltpasta (vind ik persoonlijk lekkerder dan glutenvrije pasta)
  • pijnboompitjes
  • verse basilicum 
  • parmezaanse kaas
  • knoflookolie met peper (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • kipfilet 
  • rode paprika
  • courgette


Hoe maak je het?


1. kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
2. snijd de kip in stukjes en bak  – wanneer de kip bijna gaar is – de courgette en paprika mee

(voor de pesto)

3. rooster de pijnboompitjes kort in een pan zonder olie/boter
4. meng de pijnboompitjes, verse basilicum, Parmezaanse kaas en knoflookolie bij elkaar en meng deze met de staafmixer/keukenmachine tot je een fel groene pesto krijgt
5. meng het geheel en serveer eventueel met rucola en peper en zout



Meer weten over het meisje zonder buikpijn? Volg haar op Instagram!



Reacties

  1. Waar koop jij deze speltpasta? Mag je dit ook de eerste weken van FODMAP?
    (love ur blog<3!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Rennie, ik weet dat AH speltpasta verkoopt. Eerlijk gezegd betwijfel ik of het verstandig is om het in de eliminatiefase te eten. Spelt is familie van tarwe en de eliminatiefase is er juist op gericht je darmen tot rust te brengen. Het beste kun je hier een in FODMAP gespecialiseerde diëtist(e) voor raadplegen. Dank je wel!

      Verwijderen

Een reactie posten