Alternatieven voor melkproducten

Wanneer je begint met het FODMAP dieet mag je geen producten eten en drinken waar lactose in zit. Als je na de eliminatiefase melkproducten met lactose test en je krijgt er last van, dan weet je dus ook dat je dat glas melk in het vervolg moet laten staan. 

Vervangers van melk en yoghurt kunnen sojavarianten zijn en bijvoorbeeld geitenmelk. Als je daarvan houdt tenminste, want mijn cappuccino met geitenmelk was niet zo geslaagd...

Je kan ook kijken of lactosevrije producten iets voor jou zijn. De meeste supermarkten verkopen tegenwoordig lactosevrije melk. Verschillende merken bieden lactosevrije varianten aan, zoals Campina, MinusL, Arla en Milsa.

Hetzelfde geldt voor yoghurt, ook dit wordt tegenwoordig in vrijwel elke supermarkt in lactosevrije variant aangeboden.

Anders wordt het wanneer je voor je gerechten op zoek gaat naar lactosevrije producten als crème fraîche en slagroom. Goed nieuws: je hoeft niet langer te zoeken, tenminste als je een Jumbo supermarkt in de buurt hebt. Want Jumbo verkoopt een behoorlijk assortiment van MinusL waaronder lactosevrije slagroom en crème fraîche, maar bijvoorbeeld ook Goudse kaas (plakken), koffieroom en chocolademelk.

Nee, ik heb geen aandelen van Jumbo of van MinusL :) Ik weet alleen wat voor speurtocht het kan zijn door verschillende supermarkten om de juiste producten te vinden voor je FODMAP dieet.

Je kunt mij ook volgen op Facebook en Twitter.

Reacties