FODMAP in het vliegtuig

Ga je op reis en heb je een lange vlucht voor de boeg, dan kan je daar best tegenop zien als je niet alles kan eten.

Daarom leek het mij handig om hier een paar tips te geven, zodat je niet je reis met een hongergevoel hoeft te doorstaan.

Allereerst is het verstandig om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen. Op langere vluchten worden maaltijden gereserveerd en veelal bestaat de mogelijkheid om aan te geven dat je een glutenvrije maaltijd wil. Met glutenvrij ben je er natuurlijk niet als je het FODMAP dieet volgt, maar je hebt nu eenmaal met standaard kant-en-klare maaltijden te maken in het vliegtuig en hiermee voorkom je dat je bijvoorbeeld een pastagerecht krijgt en een normaal broodje.

Zo kreeg ik een keer een glutenvrije maaltijd met rijst, kip en broccoli. Helemaal prima natuurlijk, behalve dat er een saus overheen zat en de steward mij niet kon vertellen wat daar de ingrediënten van waren. Ik heb toen alles om de saus heen opgegeten en de rest laten staan, uit voorzorg. Je zit er op een lange vlucht echt niet op te wachten dat je iets verkeerds eet.

Verder kan je zelf ook etenswaren meenemen. Qua vloeistoffen moet je natuurlijk opletten wat je door de douane mee mag nemen, dus een flesje water kun je beter ná de douane kopen. Maar tussendoortjes waaronder fruit en nootjes kun je rustig meenemen. Belangrijk is wel dat je onderweg opeet wat je meeneemt, omdat je niet alles overal zomaar mag invoeren. Je mag de VS bijvoorbeeld niet in als je een banaan in je tas hebt zitten. En echt, er lopen speurhonden voor rond bij de bagageband...

Heb je zelf nog tips? Geef ze dan vooral hieronder door!






Reacties