Recept: vis uit de oven

Niet lastig om te maken en heerlijk om te eten: vis uit de oven!

Van prei mag je de groene delen eten als je het FODMAP dieet volgt. Dit is een heerlijke groente in combinatie met vis, vandaar dit recept :)


Wat heb je nodig voor 2 personen?


  • 2 stukken witvis zoals kabeljauw of tilapia
  • 2 á 3 preien afhankelijk van hoeveel groen er aan zit en van hoeveel groente je zelf houdt
  • 1 potje (lactosevrije) crème fraîche
  • kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • ovenschaal
  • olijfolie om de ovenschaal in de vetten

Hoe maak je het klaar?

Verwarm de oven op 180 graden.

Je neemt een ovenschaal waar de 2 stukken vis naast elkaar in passen. Deze vet je in met een beetje olijfolie.

Snij de groene delen van de prei in reepjes en was het zand er uit in een vergiet.

De helft van de gesneden prei leg je op de bodem van de ovenschaal, de andere helft van de gesneden prei doe je in een koekenpan waarin je de prei langzaam laat garen. Als de prei wat zachter geworden is doen je de crème fraîche erbij. Dit hoeft niet het hele potje te zijn, maar wel voldoende om er een (dikke) saus van de te maken.

Je brengt de saus verder op smaak met kerriepoeder. De één houdt van wat meer dan de ander.

Je bestrooit de vis met zout, peper en kerrie, vervolgens leg je deze op de prei in de ovenschaal. Daaroverheen verdeel je de saus van prei, crème fraîche en kerrie.

De schaal gaat ongeveer 25 minuten de oven in. Check voordat je opschept wel even of de vis van binnen ook goed gaar is. Eet smakelijk!

Als bijgerecht kun je hier bijvoorbeeld kleine aardappeltjes uit de oven bij doen of gekookte rijst.



Reacties