Neem eens een salade tijdens de lunch

In de Nederlandse cultuur zijn we gewend om brood te eten, vaak voor ontbijt én voor lunch. Kan. 

Zelf hou ik van wat meer variatie en een in FODMAP gespecialiseerde diëtiste adviseerde mij ook om juist een beetje af te wisselen, juist ook voor je darmen.


Dus tarwevrij brood is zeker wel een mogelijkheid voor de afwisseling maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk! Denk eens aan een lekkere salade, die je ook in verschillende varianten kunt maken.

Ik neem om de dag een salade mee naar mijn werk en varieer met de volgende ingrediënten:


  • verschillende soorten sla zoals eikenbladsla, veldsla, rucola e.d.
  • feta
  • mozzarella
  • cherry tomaten, het liefst als trostomaten want die smaken het lekkerst
  • komkommer
  • olijven (zwarte of groene)
  • gekookt ei
  • kappertjes
  • fijn gesneden lente-ui (alleen het groene deel)
  • fijn gesneden bieslook
  • radijs
  • beetje avocado
  • plakjes kip- of kalkoenfilet (let goed op de ingrediënten)
  • uitgebakken spekjes
  • gerookte zalm
  • tonijn (uit een blikje)
  • courgette (rauw of licht gegrild)
  • paprika (rauw of licht gegrild)
  • koude (glutenvrije) pasta die ik nog over heb van bijvoorbeeld de vorige avond


En zo zijn er natuurlijk nog veel meer ingrediënten te bedenken die door de salade kunnen. Welke ingrediënten kan jij nog toevoegen aan dit lijstje?

Als laatste doe ik er nog een beetje zwarte peper en olijfolie overheen en klaar!


Reacties